Loading…
This event has ended. View the official site or create your own event → Check it out
This event has ended. Create your own
View analytic
Friday, March 31 • 5:45pm - 6:45pm
Lynprat i datajournalistikk

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

Feedback form is now closed.
Her får du presentert noen av de beste sakene basert på dataverktøy som er publisert i norsk presse siden forrige SKUP. Hver av de ti innlederne får fem minutter hver på å presentere en sak eller et prosjekt, så her går det fort unna.

Moderators
avatar for Ingeborg Volan

Ingeborg Volan

Utviklingsredaktør, Adresseavisen
Ingeborg Volan er utviklingsredaktør i Adresseavisen og leder i Norwegian Online News Association, bransjeorganisasjonen for nettjournalistikk i Norge. Hun har jobbet med digital journalistikk siden 1999, blant annet i Avisa Nordland, Sandefjords Blad og på IJ, og har tidligere vært spesialrådgiver for sosiale medier i NRK og redaksjonssjef for NRKbeta.

Speakers
avatar for Jari Bakken

Jari Bakken

Redaksjonell utvikler, VG
Jari Bakken er redaksjonell utvikler i VG og har rundt 10 års erfaring som programmerer. Han har jobbet mye med data fra Stortinget hos «Holder de ord», verktøy og datajournalistikk hos VG (bl.a. Psykiatriavsløringen i 2016), og jobber nå som utvikler av faktasjekktjenesten Faktisk
avatar for Camilla Brække

Camilla Brække

Videojournalist, VG
Camilla Brække (28) jobber i VGs nye Snapchat-redaksjon. Før det jobbet hun som videojournalist i VGTV og før det igjen var hun reporter i TV 2 hjelper deg og NRK.
avatar for Sofie Svanes Flem

Sofie Svanes Flem

Jornalist, Sunnmørsposten
Sofie Svanes Flem (26) er journalist i SMPLAB i Sunnmørsposten. Der produserer hun datajournalistikk og innhold til visuell historiefortelling på nett, og tar i bruk en rekke verktøy for å formidle de gode historiene. Sofie har jobbet som journalist i sju år og har en bachelorgrad i journalistikk fra UiB.
GK

Gunn Kari Hegvik

Journalist, VG
Gunn Kari Hegvik er journalist i VGs dagsorden-avdeling, og medlem av prosjektgruppen til faktisk.no. Jobbet tidligere som politisk journalist, men nå mer med dataanalyse
avatar for Lasse Lambrechts

Lasse Lambrechts

Nyhetsutvikler, Bergens Tidende
Lasse Lambrechts er nyhetsutvikler i Bergens Tidende og har jobbet med datajournalistikk siden 2010. Elsker å grave seg ned i store datamengder for å finne historiene de skjuler.  Har vunnet SKUP-diplom for seriene ”Døden på veiene” og ”Spillet om klimakronene”.
avatar for Hanne Løvik

Hanne Løvik

Journalist, ABC Nyheter
Hanne Løvik er journalist hos ABC Nyheter. Hun jobber helst med å visualisere store datasett.
avatar for Øyvind Bye Skille

Øyvind Bye Skille

Journalist, NRK
Øyvind Bye Skille, er for tiden journalist i NRKs Digitale undersøkende redaksjon. Han har bakgrunn fra nyhetsarbeid for både radio og nett i NRK. Har ikke utdanning/kurs innen koding, men drister seg likevel til å lage journalistikk med flere verktøy enn bare opptaker, kamera, penn og papir.
avatar for Trond Strøm

Trond Strøm

Journalist og researcher, Aftenposten
Trond J. Strøm er journalist/researcher i nyhetsavdelingen i Aftenposten. Jobber primært med research og undersøkende jouranalistikk. Engasjert i å bedre digital sikkerhet for Schibsteds mediehus gjennom Schibsteds sikkerhetsforum. Fikk SKUP-diplom 2013 sammen med Henning Carr Ekroll og Siri Gedde-Dahl for «Forsvarskuppene». Var med i Aftenpostens kjerneteam som jobbet med det som skulle bli... Read More →
avatar for Vegard Venli

Vegard Venli

Journalist, Dagbladet
Vegard Venli (30), journalist i Dagbladet. Spesialfelt innen innsyn og datastøttet journalistikk. Medlem av Pressens Offentlighetsutvalg. Vinner av Den store journalistprisen for åpningen av aksjonærregisteret.


Friday March 31, 2017 5:45pm - 6:45pm
Mostein

Attendees (30)