Loading…
This event has ended. View the official site or create your own event → Check it out
This event has ended. Create your own
View analytic
Saturday, April 1 • 12:00pm - 1:00pm
Psykiatriavsløringen: Tvang frem innsyn

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

Feedback form is now closed.

Det startet med en dom i Oslo tingrett i 2014. En kvinne hadde gått rettens vei for å få lov til å dø. Hun ville heller det, enn å fortsette å leve et liv der hun daglig ble reimet fast til sengen på Gaustad sykehus i Oslo. Historien ble starten på et omfattende dypdykk i  norsk psykiatri. VG fikk – til tross for sykehusjuristenes systematiske motarbeidelse – innsyn i psykiatriens håndskrevne logger. Det er første gang disse er utlevert. Gjennom å bygge sitt eget datasett kunne VGs journalister komme med en rekke avsløringer om ulovlig tvangsbruk på norske sykehus, og samtidig dokumentere at kontrollorganet hadde sviktet pasientene.    

 


Speakers
avatar for Mona Grivi Norman

Mona Grivi Norman

Journalist, VG
Har vært ansatt i VG siden 2007 og er nå journalist på VG dagsorden. Hun har tidligere jobbet i Akers Avis Groruddalen og TV2 Nyhetene og var VGs stringer i Berlin fra 2014-2016.
avatar for Synnøve Åsebø

Synnøve Åsebø

Journalist, VG
Synnøve Åsebø (32) er journalist i dagsordengruppen i VG og styremedlem i SKUP. Hun har bakgrunn fra nyhetsavdelingen i VG og VG Helg. Har tidligere jobbet i Sunnmørsposten i Ålesund. Journalistutdannet fra Napier University i Edinburgh.


Saturday April 1, 2017 12:00pm - 1:00pm
Ormen Lange 2

Attendees (16)