Loading…
This event has ended. View the official site or create your own event → Check it out
This event has ended. Create your own
View analytic
Saturday, April 1 • 9:00am - 10:00am
Podcast 1: Avslørte justismord gjennom krimpod

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

Feedback form is now closed.

For 30 år siden ble 15 år gamle Samir dømt for mordet på sin stemor. Den 13. desember 2016 ble han frikjent, etter at Aftonbladets Anders Johansson hadde laget podcast-serie om «Fallet» og gravd frem nye bevis. Avisen hadde 2,8 millioner nedlastninger på 12 episoder.

http://fallet.aftonbladet.se/.

Anders Johansson kommer til Skup for å fortelle om hvordan Aftonbladet klarte å starte en suksess-gravepod i den tøffe svenske podcast-konkurransen. Hvordan er det for en skrivende å kastes inn i en muntlig fortellerform som podcast? Selv sier han: «Jeg kunne ingenting om podcast og gjorde sikkert ti av ti nybegynnerfeil som radioreportere bruker å gjøre.»

 


Moderators
avatar for Tor-Erling Thømt Ruud

Tor-Erling Thømt Ruud

Journalist, VG
Tor-Erling Thømt Ruud er journalist i VG hvor han hovedsaklig har dekket krim. Var med i 2015 å lage Uløst, podkasten om drapet på Birgitte Tengs. Har tidligere jobbet i radio i NRK.

Speakers
avatar for Anders Johansson

Anders Johansson

Krimjournalist, Aftonbladet
Anders Johansson (52) vant Guldspaden (den svenske SKUP-prisen) i klassen web, 2016, for podcast-serien «Fallet». Han har tidligere skrevet om mordet på utenriksminister Anna Lindh, mordene i Knutby, og har vært med å avsløre «Kongeskandalen», der kongens nærmeste venner hadde hyret inn torpedoer for å konfrontere hovedkilden i boken «Den motvillige monarken». Johansson... Read More →


Saturday April 1, 2017 9:00am - 10:00am
Ormen Lange 2

Attendees (9)