Loading…
This event has ended. View the official site or create your own event → Check it out
This event has ended. Create your own
View analytic
Saturday, April 1 • 5:00pm - 6:00pm
Legeskandalen i Rødøy

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

Feedback form is now closed.

Om ettermiddagen 13. august 2014 landet forsvarets Sea King redningshelikopter på Rødøya på Helgeland. Ut stormet fem politimenn med visir og maskinpistoler, klar til øyeblikkelig aksjon mot en påstått psykotisk lege som skulle ha truet mannskapet på ambulansebåten. Mens mannskapet, ambulansefolkene og kommunens helsepersonell satt forskanset i en enebolig, ble en lamslått lokalbefolkning vitner til at legen deres ble påført håndjern, ført inn i helikopteret, og fløyet bort.

De første, enkle spørsmålene ble møtt med en mur av taushet. Siden ble det mye verre. Men under overflaten sydet det av konflikter i en legetjeneste der fem leger i løpet av to år ble ofret av kommuneledelsen. Kongen på haugen var en lege som året etter politiaksjonen ble ansatt som kommuneoverlege til tross for at toppledelsen visste at han hadde begrenset autorisasjon.


Speakers
avatar for Johan Votvik

Johan Votvik

Journalist, Avisa Nordland
Johan Votvik (61) har bakgrunn som sjømann og elektriker, studerte journalistikk ved Høgskulen i Volda (1993-1995). Etter å ha frilanset seg gjennom studiene i avisene Møre og Sunnmørsposten, fikk han seg jobb som journalist ved Nordlandspostens lokalkontor på Ørnes i Meløy kommune i 1995. I år 2000 etablerte han Nettavisen helserevyen.no og var der til den ble lagt ned i 2007. Like... Read More →


Saturday April 1, 2017 5:00pm - 6:00pm
Ormen Lange 3

Attendees (5)