Loading…
This event has ended. View the official site or create your own event → Check it out
This event has ended. Create your own
View analytic
Sunday, April 2 • 10:30am - 11:30am
Hvordan åpne opp barnevernet - og ta hensyn

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

Feedback form is now closed.

Hva er de beste metodene for å komme på innsiden av barnevernet? Hvordan kan vi journalister sikre en balansert dekning av barnevernssaker? Hva slags ytringsfrihet har mindreårige? Hvorfor klaget  Presseforbundets flere mediehus inn for PFU for dekningen av Lommedal-saken? Hvordan skrive detaljert om barnevernssaker samtidig som du ikke bryter kravet om varsom omtale av barn? Og hva gjør Pressens offentlighetsutvalg for å åpne opp barnevernet?  Nils E. Øy og Thomas Ergo i Pressens Offentlighetsutvalg prøver å besvare spørsmålene. Ergo har gjennomført en omfattende undersøkelse blant norske journalister som har stått overfor utfordringer i barnevernet.


Speakers
avatar for Thomas Ergo

Thomas Ergo

Journalist, Stavanger Aftenblad
Thomas Ergo i Stavanger Aftenblad er en av reporterne bak langreportasjen «Glassjenta» (2016), som avdekket hvordan barnevernet, helsevesenet og tilsynsmyndigheten sviktet tenåringsjenta «Ida». Han har arbeidet med sosialreportasjer i snart 25 år, derigjennom ulike spørsmål om innsyn, og er medlem av Pressens offentlighetsutvalg.
avatar for Nils E. Øy

Nils E. Øy

Nils E. Øy er en av landets fremste eksperter på innsynsrett, ytringsfrihet og journalistfaglige spørsmål. Han er tidligere generalsekretær i Norsk Redaktørforening, var inntil nylig fungerende leder av Norsk Presseforbund, er dosent i journalistikk ved Høgskolen i Volda og altmuligmann i Pressens offentlighetsutvalg. Øy ble tildelt Fritt Ords honnør i 2013.


Sunday April 2, 2017 10:30am - 11:30am
Ormen Lange 1

Attendees (10)