Loading…
This event has ended. View the official site or create your own event → Check it out
This event has ended. Create your own
View analytic
Friday, March 31 • 5:45pm - 6:45pm
Tysfjord-saken

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

Feedback form is now closed.

Sommeren 2016 publiserte VG Helg reportasjen «Den mørke hemmeligheten», hvor 11 kvinner og menn fra Tysfjord fortalte om seksuelle overgrep i barne- og ungdomsår, skam, taushet og lojalitet til alle andre enn ofrene. Politiet etablerte en egen, Kripos-støttet gruppe med 16 etterforskere som en direkte følge av avsløringen. 1. november var det registrert 56 sedelighetssaker, med i alt 27 fornærmede og 38 gjerningspersoner. I desember ble en Tysfjord-mann pågrepet og varetektsfengslet, siktet for blant annet fem voldtekter. Her forteller to tidligere VG-journalister og to frilansjournalister/tidligere mastergradstudenter om hvordan saken ble til, hvordan de arbeidet og om kvalene de hadde underveis i prosjektet. Marion Anne Knutsen ble sakens ansikt utad. Hun kommer også til SKUP for å fortelle sin sterke historie.


Moderators
avatar for Jeannette Platou

Jeannette Platou

Programleder, NRK Brennpunkt
Jeannette Platou har vært programleder og journalist i Brennpunkt redaksjonen siden 2014. Hun har tidligere jobbet som bla. journalist i NRK Nyheter og vært programleder for kunstprogrammet Safari og Sommeråpent på NRK.

Speakers
avatar for Harald Amdal

Harald Amdal

Journalist og underviser, Høgskolen i Oslo og Akershus
Oppvokst i Sauda. Har arbeidet med journalistikk siden 1999. Jobbet i fem år som reporter i VG og TV 2 før han tok en master i undersøkende journalistikk. Er i dag gravejournalist og underviser journalist-studenter på Høgskolen i Oslo og Akershus. 
avatar for Eirik Linaker Berglund

Eirik Linaker Berglund

Kommunikasjonsrådgiver, Tromsø kommune
Vokste opp i Målselv, men har bodd mesteparten av sitt voksne liv i Tromsø. Har jobbet mer eller mindre fulltid som journalist siden 2003. Tok sluttpakke da VGs Tromsø-kontor ble lagt ned i 2016. Er i dag kommunikasjonsrådgiver i Tromsø kommune.
avatar for Thor Harald Henriksen

Thor Harald Henriksen

Vaktsjef, Nordlys
Født og oppvokst på Fauske. Har jobbet som journalist og mellomleder i flere nordnorske aviser siden 1997. Tok sluttpakke da VG la ned Tromsø-kontoret i 2016. Jobber i dag som vaktsjef i Nordlys.
avatar for Marion Anne Knutsen

Marion Anne Knutsen

Student
Marion Anne Knutsen (30) er studenten som ga ansikt og stemme til en av fjorårets mest oppskakende gravesaker i Norge. Gjennom avsløringer i VG satte hun fokus på seksuelle overgrep som hadde foregått i lokalsamfunnet Tysfjord i Nordland over flere tiår. Hun ble kåret både til Årets same og Årets nordlending i to separate nettavstemminger i lokalavisene Avvir og Avisa Nordland i 2016.


Friday March 31, 2017 5:45pm - 6:45pm
Oseberg

Attendees (20)