Loading…
This event has ended. View the official site or create your own event → Check it out
This event has ended. Create your own
View analytic
Saturday, April 1 • 3:30pm - 4:30pm
Journalistikk i skyggen av Putin

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

Feedback form is now closed.

Da Galina Timtsjenko i 2014 fikk sparken som sjefredaktør i russiske Lenta.ru, flyttet hun til Latvia og opprettet Meduza. Også journalister i de tidligere øst-europeiske kommuniststatene opplever at den uavhengige journalistikken er under press. I denne sesjonen får du et innblikk i hvordan angrepene på ytringsfriheten arter seg.


Moderators
avatar for Amund Trellevik

Amund Trellevik

Journalist, NRK Finnmark
Amund Trellevik (33) Journalist i NRK Finnmark i Kirkenes, styreleder Barents Press Norge og leder for journalistkonferansen Svarte Natta. Bachelor i journalistikk fra Høgskolen i Oslo. Russisk fra statsuniversitetet i Moskva og St. Petersburg. Pågående masterstudent i journalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Speakers
avatar for Ondřej Kundra

Ondřej Kundra

Undersøkende journalist, Respekt
Ondřej Kundra er en prisbelønnet undersøkende journalist og leder for innenriksredaksjonen i tsjekkiske  «Respekt». Han har spesielt jobbet med politikk, korrupsjon og offentlige anskaffelser. I slutten av 2016 publiserte han «Putins Agenter» om russisk etterretning og mediemanipulasjoner i de postkommunistiske Sentral-Europa.
avatar for Galina Timchenko

Galina Timchenko

Sjefredaktør, Meduza
Galina Timchenko worked at Kommersant newspaper as an editor, from 2004 to 2014 was editor-in-chief of most popular Russian news outlet Lenta.ru. In 2014 established Meduza Project  - independent news outlet.
avatar for Adam Černý

Adam Černý

Kommentator, Hospodářské Noviny
Adam Černý er har i mange år vært kommentator i Hospodářské Noviny, Tsjekkias ledende næringslivsavis. Han ble i 2009 valgt til leder i landets journalistforbund, et verv han fortsatt har. Sammen med medieorganisasjoner i Polen, Slovakia og Ungarn etablerte tsjekkerne i februar The Central European Committee for Media Freedom. Dette ble gjort for å motvirke økende politisk press på... Read More →


Saturday April 1, 2017 3:30pm - 4:30pm
Ildverket

Attendees (10)