Loading…
This event has ended. View the official site or create your own event → Check it out
This event has ended. Create your own
View analytic
Saturday, April 1 • 12:00pm - 1:00pm
(eng./no) Syria: En overlevde. En dekket overgrepene.

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

Feedback form is now closed.
Den unge syreren Omar Alshogre overlevde det som er et av Syria-krigens verste overgrep: Slakterhuset i Saydnaya-fengselet nord for Damaskus. Som fange så han massedrap med egne øyne og gjennomgikk torturen. Da han kom ut av fengslet veide han 35 kilo. Nå forteller han sin historie til SKUP. 
Han møter den libanesiske journalisten Youma Fawaz som har dekket konfliktene i Midtøsten aktivt siden 2009. Gjennom sitt arbeid har hun sett mangler i måten vestlige medier dekker både krigene i regionen på, men også hvordan opprørsgruppene og ekstremistene tolkes.   VG-journalist Amund Bakke Foss, som de siste årene har hatt et ekstra fokus på Syria-krigen, moderer samtalen. 

Moderators
avatar for Amund Bakke Foss

Amund Bakke Foss

Journalist, VG
Amund Bakke Foss (29) er utenriksjournalist i VG og har de siste årene hatt et spesielt fokus Syria-krigen og de andre konfliktene i regionen. 

Speakers
avatar for Omar Alshogre

Omar Alshogre

Syrisk flyktning
Den unge syreren Omar Alshogre har overlevd noen av de verste overgrepene i den svært brutale seks år lange krigen i Syria. Som tenåring ble han arrestert av det syriske regimet etter fredelige demonstrasjoner. | Etter opphold i flere fengsler endte han til slutt i det beryktede Saydnaya-fengselet, av mange syrere bare kalt «slakterhuset».Syriske myndigheter skal, ifølge Amnesty, i perioden 2011 til 2015 ha... Read More →
avatar for Youmna Fawaz

Youmna Fawaz

Undersøkende dokumentarist, Frilans
Youmna Fawaz er en pioner i undersøkende journalistikk og filmmaking i Libanon og Midt-Østen. Hun har produsert og regissert dokumentarer om konflikter i regionen, og hun har blant annet dekket IS. Fawaz har opplevd drapsforsøk fra islamske ekstremistgrupper og blitt tatt til fange av tyrkisk etterretning. En film hun laget om den jemenittiske revolusjonen ble sendt på Al-Jazeera. Hun begynte sin karriere som radio... Read More →


Saturday April 1, 2017 12:00pm - 1:00pm
Ildverket

Attendees (8)